“MAJKA JE KOBNOG JUTRA MISLILA DA JE I ON MEĐU ŽRTVAMA” Poznanica porodice dečaka koji je u školi na Vračaru ubio drugove u šoku

Ispred OŠ “Vladislav Ribnikar” i danas se okupio veliki broj građana koji je odao počast nastradalima u tragediji 3. maja. Nepregledna kolona ljudi čekala je u redu kako bi se upisali u Knjigu žalosti.

Danas je treći Dan žalosti u našoj zemlju zbog dva masakra koja su se za dva dana dogodila na beogradskim opštinama Vračar i Mladenovac.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar
FOTO: STEFAN STOJANOVIĆ/ MONDO

U redu je stajala i majka jednog đaka OŠ “Vladislav Ribnikar”, koja je rekla da poznaje porodicu osumnjičenog dečaka (13). Ona nam je ispričala da je njegova mama kobnog jutra, videvši da se u toj školi desila pucnjava, mislila da je njen sin među žrtvama.

– Poznajem njegovu majku kao jednu dobru i posvećenu gospođu. Kada su je obavestili šta se dogodilo u školi, ona je odmah pomislila da je neka banda starijih upala u školu i da je zapravo jedan od ubijenih njen sin. Njoj nije bilo ni na kraj pameti da je njeno dete to počinilo – govori ova žena i doaje:

– Stvarno strašno, njegovi roditelji nisu ni slutili da je ovo moglo da se dogodi. Koliko ih poznajem, mogu da kažem da su i otac i majka jako fini ljudi.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar
FOTO: STEFAN STOJANOVIĆ/ MONDO

Dužinom celog reda vlada opšti muk. Svi su i dalje potreseni i pod utiskom nezapamćene tragedije. Roditelji koji dolaze sa decom, vidno su uznemireni i uplašeni.

 Mogu samo da kažem da je strašno ovo što se dešava. Na svu ovu muku ima dece koja ne shvataju težinu problema i kače na društvene mreže svakakve video zapise u znak podrške ubici – pričaju žene koje su čekale u redu za oproštajnu knjigu.

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar
FOTO: TAMARA TRAJKOVIĆ/ESPRESO

– Jedno veliko saučešće za porodice nastradalih, teško je oporaviti se posle ovakve tragedije, a svim ostalim treba da nam bude za nauk da radimo mnogo više sa našom decom – nastavljaju one.

(Kurir.rs)

Similar Posts