Liječnici su rekli da nikada neće moći hodati, no ona je pobijedila sve crne prognoze

Djevojčica s cerebralnom paralizom iz Sidneya je pobijedila prognoze liječnika tako što je počela samostalno hodati. Njezina priča nadahnjuje tisuće ljudi da drugačije gledaju na život.

Šestogodišnja Isabella ima spastičnu diplegiju, a to je oblik cerebralne paralize s jače izraženim spasticitetom na donjim udovima. To znači da djevojčici trebaju invalidska kolica, hodalica ili nečija pomoć kako bi se mogla kretati.

Dok poduzima prve korake, kaže: “to je istodobno pomalo zastrašujuće i uzbudljivo.” Isabella dodaje: “Uskoro želim prošetati sama da me mama uopće ne dotakne.”

Djevojčica s cerebralnom paralizom je prije četiri godine bila na zahtjevnoj operaciji

U prosincu 2016. roditelji su je odveli u Sjedinjene Države na kontroverznu operaciju nazvanu Selektivna dorzalna rizotomija (SDR), prilikom koje je kirurg presjekao dijelove nenormalnih živaca koji spajaju mišiće sa leđnom moždinom, a rezanjem tih signala mišići se mogu opustiti.

Nakon ove zahtjevne i teške operacije, trebalo joj je 3 mjeseca da se oporavi, nakon čega je započela s fizioterapijom i hidroterapijom da reprogramira obrasce pokreta mišića i stvori snagu.

Isabella se uz pomoć štapova kretala u prosincu 2017., s pet godina, također vozila modificirani bicikl i trčala u svojoj hodalici. Ali 2018. godine Isabella je prošla liječenje matičnim stanicama u Meksiku, intenzivnu fizikalnu terapiju u Teksasu i nekoliko fizikalnih terapija u Sydneyu, zbog čega može stajati, samostalno poduzimati 55 koraka u bazenu i samostalno hodati nekoliko koraka uz nečiju pomoć. Situacija je iz dana u dan sve bolja.

Djevojčica je uistinu nešto posebno, nikada ne odustaje i ne prigovara

Ova djevojčica s cerebralnom paralizom je 2018. godine svladala još jednu prepreka kada je krenula u školu. Karen Rose, njezina odgojiteljica u vrtiću, rekla je: “Ono što je kod Isabelle uistinu posebno je činjenica da stvarno radi na nečemu, ne odustaje, nikad ne prigovara i samo nastavlja.”

Isabellina obitelj planira objaviti dokumentarni film o njezinom putovanju, pokrenuti zakladu i također modificirati darovane bicikle koje žele pokloniti drugoj djeci s cerebralnom paralizom.

https://www.instagram.com/p/Bqn0UC8hqnv

Gospodin Lombardo rekao je: “Nažalost, bicikli za djecu s posebnim potrebama izuzetno su skupi za obitelj jer već imamo dovoljno troškova, a oni mogu koštati i više od 2000 dolara.”

Planiraju donirati 20 bicikala za djecu sa posebnim potrebama širom svijeta, tako što će ih modicirati da budu prikladni za djecu s cerebralnom paralizom.

Zazivamo Božji blagoslov na ovu obitelj i na njen daljnji oporavak.

Similar Posts