Liječnici joj rekli da ne može imati djecu, a ona u 46. godini rodila trojke

Kada je Georgia Foster imala 36 godina, liječnici su joj rekli da zbog nerazvijene maternice nikada neće moći ostvariti uspješnu trudnoću. Cijelog života je patila od endometrioze, a laparoskopija je također otkrila kako je Georgia imala jedinstven oblik maternice, zbog kojeg ne bi mogla začeti dijete.

“Bila sam šokirana kad sam to doznala, a misli o tome da neću moći imati vlastitu biološku djecu dugi niz godina su me uvlačile u depresiju”, kaže Georgia.

Čak je u jednom trenutku razmišljala i o posvajanju, ali pošto je u to vrijeme bila bez partnera, njezine su šanse bile vrlo male. Iako se maksimalno fokusirala na karijeru, nikada nije nestala njezina potreba da se ostvari i kao majka.

Nakon dijagnoze odvažila se na nekoliko internetskih spojeva naslijepo u Londonu, u kojem je tada živjela, ali nije osjećala da želi biti u vezi s bilo kim. Vraćajući se kući s jednog od svojih spojeva odlučila je napustiti ideju pronalaska savršenog muškarca.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Nakon što je napunila 41 godinu, najbolja prijateljica se zabrinula za nju te ju je ohrabrila da potraži mišljenje još jednog liječnika. Druga je laparoskopija utvrdila da je prva dijagnoza u osnovi bila netočna.

“Liječnik je potvrdio kako imam vrlo neobičan oblik maternice i bilo bi izazovno zatrudnjeti, ali ne i nemoguće, jer je u mojoj maternici bilo dovoljno prostora za nošenje djeteta”, kaže Georgia.

I dalje je bila slobodna u vrijeme kad joj je liječnik predložio da razmotri donora sperme, opciju koje tada nije bila svjesna. Odlučila je ostvariti svoje snove, čak i ako je to značilo da će biti samohrana majka. Čak su se i njezini roditelji, koji su također očajnički željeli postati baka i djed, složili da je donor sperme u to vrijeme bio jedini mogući način.

“Moji su roditelji kupili šest bočica sa spermom i poslali je u britansku kliniku za plodnost”, kaže Georgia: “I sve što smo znali o donoru sperme bilo je da je bio danski liječnik i da je imao 27 godina.”

Kako bi povećala šanse za trudnoću, prije umjetne oplodnje započela je šestomjesečni kurs akupunkture i počela svakodnevno piti poseban čaj.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

U međuvremenu, na jednoj izložbi na kojoj je Georgia držala govor o samopoštovanju, vidovnjakinja joj je predvidjela da će upoznati svog životnog partnera i da će zajedno imati troje biološke djece. Georgia se nasmijala toj perspektivi misleći kako je mislila da će upoznati nekoga tko je već imao troje djece, ali vidovnjakinja je inzistirala da s takvim stvarima nikad nije pogriješila.

Nekoliko dana kasnije upoznala je Iana.

Prijateljica ju je pozvala na piće i upoznala je s Ianom, tada 39-godišnjakom koje se upravo zbog posla preselio u London, a Georgia je odmah osjetila privlačnost. Iako je isprva oklijevala s obzirom na velike planove koje je imala za svoj život, ipak je odlučila preuzeti inicijativu i pozvati Iana na spoj. Sljedeće su noći otišli na spoj i brzo postali nerazdvojni.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Ian je počeo spavati kod mene i kad me pitao kakav je to čaj s jakim mirisom, rekla sam da je za moju endometriozu”, kaže Georgia.

Kad mu je Georgia ispričala o svojoj želji da ima djecu, Ian je odgovorio da nikada nije razmišljao o tome da postane roditelj. Georgia je pojasnila da mora pokušati ostvariti svoj cilj i ako joj se ne želi pridružiti, to je u redu. Ian ju je zamolio da mu da tri mjeseca da razmisli o svemu, a za to vrijeme ju je upoznao i sa svojim roditeljima. Nakon posjeta njegovoj obitelji Ian joj je rekao da je spreman postati otac.

“Ostala sam trudna nakon naše prve intrauterine oplodnje (IUI), ali nažalost pobacila sam u osmom tjednu trudnoće, što je bilo porazno”, kaže Georgia.

Šest mjeseci kasnije, nakon drugog bezuspješnog IVF tretmana, Georgia je s mamom i najboljom prijateljicom otputovala na Sjeverni Cipar kako bi završila treći IVF tretman u centru Sjevernog Cipra, koji je bio financijski pristupačniji, ali imao je i dostupno najnovije genetsko testiranje.

“Ondje se liječnik, zbog moje dobi, odlučio na prijenos tri embrija nadajući se da će barem jedan dovesti do trudnoće. Iznenađujuće, ostala sam trudna s tri dječaka”, prisjetila se Georgia, koja je tada imala 46 godina.

Njezina trudnoća je bila rizična pa je cijelo vrijeme morala ležati u krevetu. U 34. tjednu trudnoće je carskim rezom rodila tri zdrava dječaka. Kada su dječaci napunili četiri godine, 2017. godine, odlučili su se preseliti u Melbourne kako bi bili bliže Georgiinim roditeljima. Iako priznaje da je ponekad izazovno biti najstarija mama na školskim sastancima, kaže kako je za nju odlično što je u kasnijim godinama postala majka. Sada je smirenija i ima više strpljenja, a ne mora se ni nikome dokazivati, piše Kidspot.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts