Lavrov: Svijet je izmanipuliran, nismo napali Ukrajinu. Mi pomažemo civilima

Ruski i ukrajinski ministri vanjskih poslova danas su se u Turskoj sastali prvi put otkako je Rusija napala Ukrajinu. Kako su rekli na konferenciji za medije, nije postignut nikakav napredak u pregovorima.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je kako u razgovorima s ruskim kolegom Sergejem Lavrovom nije postignut napredak po pitanju prekida vatre radi evakuacije civila.  Govoreći nakon razgovora s ruskim ministrom u turskoj Antaliji, Kuleba je rekao da je najteža situacija u ukrajinskom gradu Mariupolju, a da Lavrov nije predan rješenju za humanitarni koridor u tom gradu. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Kuleba je naglasio da je Ukrajina spremna za diplomaciju, no da je spremna obraniti se. Dodao je kako se čini da će Rusija nastaviti svoju ofenzivu i da traži predaju Kijeva koju neće dobiti.

Kuleba je rekao da je njegov dojam sa sastanka bio da Rusija u ovom trenutku nije spremna uspostaviti primirje nakon invazije na Ukrajinu.

“Imamo dva zadatka. Spremni smo nastaviti pregovore. Došao sam ovdje kako bismo dogovorili humanitarne koridore. Raspravljali smo o prekidu vatre koji bi trajao 24 sata. Gospodin Lavrov na to nije pristao. Nadam se da će biti otvoreno još humanitarnih koridora. Mnogi ljudi pate, djeca, bebe…”, rekao je Kuleba.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Lavrov: Potezi Zapada su opasni, mi to vidimo
Nakon njega se obratio Sergej Lavrov. “Radili smo na pokušaju rješenja krize. Govorili smo o humanitarnim problemima. Objasnili smo što Rusija radi sa svoje strane kako bi pomogla civilima koje su zatočili takozvani dobrovoljci”, rekao je. “Podsjetili smo Ukrajinu da je ruska strana dala konkretne prijedloge i dobili smo uvjerenje da ćemo dobiti odgovor na naše zahtjeve. Želimo sačuvati mir u Europi”, rekao je Lavrov.

“Potezi Zapada su opasni, mi to vidimo”, nastavio je Lavrov. “Nismo napali Ukrajinu, ne planiramo napasti ni druge zemlje. Naša sigurnost je ugrožena. Mi smo htjeli razgovarati, ali nitko nas nije slušao”, dodao je. “Mi nećemo opravdavati svoje akcije u Ukrajini nikome, ni NATO-u. Mi nećemo promatrati kako se u Ukrajini gradi nacistička nacija. Želimo da Ukrajina ostane neutralna, predsjednik Putin je to rekao mnogo puta. Prema onome što Zelenskij govori, on počinje shvaćati sve to i zbog toga smo blago optimistični”, kaže.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Izaći ćemo jači iz ovog”
Ponovio je da je Rusija dala jasne zahtjeve Ukrajini i da čeka odgovor. Potom je govorio o napadu na rodilište i činjenici da je Rusija na rubu bankrota.

“Čuli smo navode o zvjerskom napadu na rodilište prije tri dana. Naša delegacija je dala dokaze da je to rodilište okupirao Azov i da su njegovi pripadnici izbacili trudnice i djelatnike. Vi sami izvucite zaključke. Javnost diljem svijeta je izmanipulirana”, rekao je Lavrov.

“Mi ćemo sami riješiti svoju ekonomsku situaciju, naš predsjednik će to riješiti. Pokušavamo privući pažnju na to da je Ukrajina godinama antiruska. S kim ste, sa Zapadom ili s Rusijom?” pita Lavrov Ukrajinu. “Izaći ćemo iz ove krize, prošli smo mnoge krize i uvijek smo se izvukli. Izaći ćemo jači iz ovog. Nemamo iluzija da je Zapad naš partner. Sada znamo da nas bilo tko i bilo kad može izdati.”

“Amerika ima laboratorije za biološko oružje u Ukrajini”, rekao je na kraju Lavrov.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts