Lavrov: NATO je u ratu s Rusijom, značajan je rizik od nuklearnog rata

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je sinoć da isporuke oružja Ukrajini sa zapada znače da je NATO “u suštini u ratu s Rusijom” i da postoji “značajan” rizik od presrastanja sukoba u nuklearni rat.

Govoreći za ruski Prvi kanal u ponedjeljak, rekao je da Moskva želi izbjeći “umjetno” povećane rizike takvog sukoba, prenosi BBC.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

“Ovo je naša ključna pozicija na kojoj sve temeljimo. Rizici su sada značajni. Ne bih htio umjetno povećavati te rizike. Mnogi bi to željeli. Opasnost je ozbiljna, stvarna i ne smijemo je podcijeniti”, rekao je Lavrov.

Lavrov je također optužio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da se “pretvara” da pregovara, nazivajući ga “dobrim glumcem”.

“Ako pozorno gledate i pažljivo čitate što on govori, naći ćete hiljade proturječnosti”, rekao je najviši šef diplomatije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Podsjećamo, ruski ministar vanjskih poslova rekao je prošle sedmice da je Moskva predana izbjegavanju nuklearnog rata.

U ponedjeljak je ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba tvitao da su Lavrovljevi posljednji komentari pokazatelj da je Rusija izgubila svoju “posljednju nadu da će preplašiti svijet da ne podrži Ukrajinu”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Tako se govori o ‘stvarnoj’ opasnosti od Trećeg svjetskog rata. To samo znači da Moskva osjeća poraz u Ukrajini”, napisao je na Twitteru.

Nekoliko dana nakon početka invazije 24. februara, ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je svim ruskim nuklearnim snagama da budu u pripravnosti.

SAD i njihovi saveznici u NATO-u rekli su da ne žele izravnu vojnu intervenciju u Ukrajini, kako bi izbjegli rizik od Trećeg svjetskog rata.

Izvor:Klix

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts