KVRŽICA ISPOD PAZUHA: Ukoliko ste je primijetili kod sebe, ovo je 8 mogućih UZROKA nastanka, a EVO KAKO JE LIJEČITI!

Kvržica ispod pazuhaobično znači da imate povećani limfni čvor. Ako ste je primijetili, ne paničarite. Vaši limfni čvorovi su dijelovi limfnog sustava i bore se protiv bakterija i infekcija. U većini slučajeva kvržica ne predstavlja razlog za brigu i nestane sama od sebe za nekoliko dana. Ipak, ako se pojavi uz druge;simptome, može biti zloćudna.


Mogući uzroci


Natečeni limfni čvor

Limfni čvorovi u pazuhu mogu nateknuti ili seupaliti kad se bore protiv kancerogene stanice tumora ili jednostavne klice. Ove vrste kvržice su obično mekane na dodir i nalaze se pod kožom. Infekcija ruku ili prsa može dovesti do povećanja limfnih čvorova. To može dogoditi zbog infekcija koje zahvaćaju cijeli organizam kao što su herpes, lupus, AIDS i mononukleoza.

Liječenje: Poseban tretman ovakve kvržice nije potreban. Ona nestane sama od sebe. Možete isprobati neke lijekove protiv bolova i tople obloge da ograničite nelagodu. Ako je uzrok naticanja bakterijska infekcija, možete uzeti antibiotike.


Gnojna upala znojnih žlijezda

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Imate li ispod pazuha kvržicu koja boli na dodir? Bolna kvržica kod žena i muškaraca u tinejdžerskim godinama može biti simptom upale znojnih žlijezda.Upala se može proširiti na područje prepona.

Liječenje: Bol se ublažava, a kvržica liječi pomoću antibiotika. S obzirom na to da je infekcija žlijezda znojnica češća kod muškaraca, propisuje se anti-androgen kako bi se smanjio utjecaj muških spolnih hormona kao što je testosteron na koži.Ostali lijekovi uključuju imunomodulatorne tretmane.


Bolest mačjeg ogreba

Riječ je o infekciji bakterijom B. henselae koju prenosi kućna mačka. Dodatni prijenosnik može biti mačja buha. Najčešće obolijevaju djeca. Jedan od prvih simptoma infekcije je povećanje limfnih čvorova. Oni su u početku čvrsti i osjetljivi, a kasnije se počinju micati i prazniti krozgnojnu ranu.

Liječenje: Liječi se lokalno, grijanjem i analgeticima.


Ciste ili limfomi

Provjerite kvržicu prstima. Može li je pomaknuti nježnim pritiskom? Je li isključivo pod kožom? Ako je odgovor “da”, to bi mogla biti cista. Ciste mogu utjecati na boju vaše kože, odnosno žutilo, ali su bezopasne.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Liječenje: Ovakve kvržice ne zahtijevaju liječenje. Ako uzrokuju bilo kakve probleme, razmislite o operaciji, liposukciji ili injekciji steroida. Kakvo je liječenje ovisi o veličini kvržice.


Urasle dlačice

Redovito brijanje ponekad uzrokuje urastanje dlačica, one mogu izgledati kao kvržice.One također nisu štetne.

Liječenje: Budite pažljivi dok brijete pazuh. Koristite čisti žilet za zadatak i stavite tople vode na pazuh prije nego započnete brijanje područja. Preporučljivo je izbjegavati brijanje dok kvržica ne nestane.


Alergija na antiperspirante

Redovita uporaba različitih antiperspiranata, odnosno dezodoransa ponekad može uzrokovati kvržice ispod pazuha. To se obično događa kada ste alergični ili kad vaše tijelo reagira na jednu od kemikalija koje se koriste u određenom antiperspirantu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Liječenje: Jednostavan tretman jepromjena proizvođača antiperspiranta. Ako kvržica ipak ne nestane, trebali bi, barem privremeno, prestati koristiti bilo koju vrstu antiperspiranta.


Alergijske reakcije na lijekove i cjepiva

Penicilin, jod i sulfati mogu uzrokovati alergijsku reakciju. Slično tome, cjepiva protiv boginja i tifusa mogu uzrokovati reakciju limfnog čvora u obliku kvržice.

Liječenje: Morat ćete utvrditi uzrok problema i eliminirati ga iz svoje rutine. Razmislite o lijekovima koje ste upotrebljavali u zadnje vrijeme. Ako ne možete sami, pitajte liječnika da vam pomogne naći uzročnika.

Kada se obratiti liječniku?

Kao što je već spomenuto, kvržica ispod pazuha nije uvijek razlog za brigu. No u nekim slučajevima ona može biti znak nekih vrsta raka poput raka dojke. Najbolja potvrda za to su drugi simptomi. Neki od najčešćih su:

    -tvrdi i rastući limfni čvorovi,
    -zbunjenost i promjene u svijesti,
    -napadaji,
    -gubitak tjelesne težine,
    -visoka temperatura, groznica i noćno znojenje,
    -topli, nježni limfni čvorovi koji pocrvene te
    -otežano disanje ili nedostatak zraka.

Promjene kvržice ili na njoj, njezina mekoća, pokretnost i dugotrajnost najčešće upućuju na lošu dijagnozu. Za određivanje točnog sastava kvržice liječnik vas može poslati nabiopsiju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts