KUPINA KAO LIJEK: KADA BI ZNALI KOLIKO SU KORISNE, JELI BI IH SVAKI DAN

Bogate antocijaninima, vitaminima i mineralima, ove tamnoljubičaste bobice prepune su nutrijenata. Otkrijte zašto su kupine dobre za vas.

Šta su kupine?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Kupine su jestivo voće, koje se obično nalazi u Velikoj Britaniji od juna do novembra, a često ih se može vidjeti u šumama i živicama. Svaka pojedina kupina, kada sazri, sastoji se od 20-50 pojedinačnih sjemenki poznatih kao drupelets koje su male, ispunjene sokom i duboko ljubičasto crne. Tehnički, oni su više ‘agregatno voće’ nego bobica.

Nutritivne prednosti kupine

Kupine sadrže široku lepezu važnih hranjivih tvari, uključujući kalij, magnezij i kalcij, kao i vitamine A, C, E i većinu naših vitamina B. Također su bogat izvor antocijana , snažnih antioksidansa koji kupinama daju duboku ljubičastu boju. Oko 10 kupina računa se u jedan od vaših pet-dnevnih. Pogledajte našu infografiku kako biste saznali što se računa kao 5-dnevno .
Mogu li kupine zaštititi od srčanih bolesti?
Osim što je bio odličan izvor antocijanina, jedno je istraživanje pokazalo da specifičan ekstrakt pronađen u soku od kupine nudi i zaštitne učinke protiv srčanih bolesti .

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Mogu li kupine pomoći u sprječavanju raka?

Iako ne postoji jedinstvena „superhrana“ koja može spriječiti rak, a određeni faktori rizika od raka nisu povezani s prehranom, postoje dokazi da zdrava prehrana može smanjiti rizik od raka . Studija koju je objavio časopis Nutrition & Cancer Journal također je otkrila da određeni ekstrakti svježe kupine mogu pomoći u sprječavanju rasta tumora i širenja raka, iako je potrebno više istraživanja.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Mogu li kupine povećati snagu mozga?
Studija na životinjama koju je proveo časopis Nutritional Neuroscience Journal otkrila je da redovito uključivanje kupina u prehranu poboljšava motoričke i kognitivne funkcije, što bi ljudima moglo donijeti više istraživanja. Studija European Journal of Nutrition također je otkrila da konzumacija šumskih kupina može pružiti zaštitni učinak na mozak zahvaljujući bogatom sadržaju polifenola. Kupine sadrže mineral mangan koji ima važnu ulogu u funkcioniranju mozga, a utvrđeno je da nedostaci povećavaju rizik od stanja poput epilepsije.

Da li su kupine antibakterijske i antivirusne?

Studija Journal of Periodontal Research iz 2013. otkrila je da kupine pokazuju antibakterijska svojstva, kao i protuupalno i antivirusno djelovanje, što bi moglo ponuditi potencijalnu prirodnu terapiju protiv infekcija zuba. Čini se da kupine imaju i antivirusna svojstva – istraživanje je pokazalo da ekstrakt kupine može pomoći u liječenju čireva ako se nanese lokalno.
Mogu li kupine pomoći u upalnim stanjima?
Bilo je nekoliko studija o protuupalnim učincima kupina , koje sugeriraju da bi mogle ponuditi zaštitu od upalnih stanja poput artritisa, iako je potrebno više istraživanja. Jedna studija je posebno dokumentirala da je kupina smanjila upalu u želučanim stanjima , poput čira na želucu, za čak 88%.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts