• Pet. pro 2nd, 2022

Krivokapić: DF je u službi očuvanja režima, da nije njih DPS ne bi trajao tako dugo

Iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića reagovali su na saopštenje Demokratskog fronta, poručujući da DF, nažalost, jeste simbol, ali ne otpora, nego političkog djelovanja u službi očuvanja režima.

Kako su istakli, pobjedu nad DPS nakon trideset godina izvojevao je narod Crne Gore, koji je bio najveća žrtva vladavine DPS-a, a tu pobjedu je predvodio aktuelni premijer Crne Gore i ne niko od lidera DF.

“Jasno je onda i ko je gajio otpor prema režimu i ko je rekao dosta 30. avgusta prošle godine. DF, nažalost, jeste simbol, ali ne otpora, nego političkog djelovanja u službi očuvanja režima. Da je drugačije režim DPS-a ne bi trajao tako dugo”, naveli su u kabinetu premijera.

Dodali su da je optuživati crnogorskog premijera da sarađuje sa Milom Đukanovićem i DPS-om samo skretanje s teme ko je iz DF i koliko sarađivao sa DPS-om i Đukanovićem i ko danas dogovara sa njim rušenje prve demokratske vlade.

“Krivokapić sa Đukanovićem sarađuje jer mora, i to pod svjetlima reflektora. Zbog čega DF sarađuje sa DPS-om i Đukanovićem, daleko od očiju javnosti, to je pitanje na koje građani Crne Gore imaju pravo da čuju odgovor. No odgovor na to pitanje mogao bi da košta DF u političkoj podršci, jer neće biti lako slušati ko je i kako i za koju cijenu omogućio Đukanoviću da Crnom Gorom upravlja kao sa svojim feudom”, naglasili u Krivokapićevom kabinetu.

Ukazali su i da su odnos DF-a sa mitropolitim Amfilohijem i odnos mitropolita sa Krivokapićem poznati građanima Crne Gore.

“Detalje tih odnosa ne bi trebalo saopštavati, ne zbog DF-a, koji nije birao riječi ni za mitropolita, već zbog uspomene na čovjeka bez koga se Crna Gora ne bi izbavila iz političkog ropstva”, poručili su iz kabineta predsjednika Vlade.

Radunović Krivokapiću: Ako odlučimo da srušimo Vladu, Vi ćete tražiti zaštitu od DPS-a

Ako i kad Demokratski front odluči da ruši ovu Vladu, nećemo se ni sa kim konsultovati, niti će koga ubjeđivati, poručio je premijeru Zdravku Krivokapiću polasnik tog saveza, Slaven Radunović.

“E, moj Krivokapiću…zašto bi neko iz DF-a ili bilo koje partije, razgovarao sa DPS-om o rušenju Vlade, kad je prirodno da DPS i druge opozicione partije uvijek glasaju za smjenu. Osim ako Krivokapić nema neki tajni dil sa bivšim režimom, pa smatra da treba da ih ubjeđujemo, kako bi glasali protiv njega. Ne, ne vjerujem u takve dilove, milslim da su ipak samo amaterizam i odsudstvo političkog talenta razlog za ovakvo nekontrolisano lupetanje”, napisao je Radunović na Facebooku.

On Krivokapiću poručuje da će on biti taj koji će morati da traži zaštitu od DPS-a, kako ne bi bio smijenjen.

“Ako ovako nastavite, taj dan će biti brzo. A, može da bude i drugačije. Ako se vratite u vinklo”, zaključio je Radunović