Kličko: Molim vas, šaljite nam oružje. Podržite nas

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko pozvao je zapadne saveznike da nastave isporučivati oružje Ukrajini u njezinom ratu protiv Rusije.

Kličko: Svakako moramo nabaviti pravo oružje

“Molim vas, podržite nas”, rekao je bivši profesionalni boksač u intervjuu za talijanski dnevnik Corriere della Sera. Europski saveznici i NATO pozvani su da pošalju oružje za obranu zračnog prostora iznad Kijeva.

“Mi smo sposobni sami zatvoriti svoj zračni prostor. Ali svakako moramo nabaviti pravo oružje”, naglasio je Kličko. NATO je više puta odbacio nametanje zone zabrane letova iznad Ukrajine, strahujući da bi to moglo dovesti do izravnog vojnog sukoba između Rusije i Zapada.

“Putin koristi svaki euro da ojača rusku vojsku”

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Prema Kličkovim riječima, Kijev je dosad zabilježio više od 200 ubijenih civila. U gradu je ostalo oko dva milijuna stanovnika, rekao je.

“Ne zaboravite da branimo svoju zemlju, ali u isto vrijeme branimo temeljne vrijednosti europske demokracije”, istaknuo je Kličko.

“Moja poruka je jasna. Molim vas, zaustavite bilo kakve ekonomske odnose s Rusijom jer Putin koristi svaki euro da ojača svoju vojsku koja maršira prema nama”, zaključio je.

Similar Posts