Kako spavanje u vunenim čarapama utiče na naš organizam?

Kada odemo na spavanje u vunenim čarapama, naš organizam tokom noći ima sposobnost da uspostavlja pravilnu termo regulaciju, a na taj način uspostavlja se i harmonija u međusobnom funkcionisanju mozga i ostalih delova tela.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, nošenje vunenih čarapa podstiče pravilan protok životne energije, koju kineski stručnjaci nazivaju Chi energija i sprečava da nam ta energija odlazi u nepovrat putem stopala.

Spavanje u vunenim čarapama nam pomaže da brže utonemo u san. Statistika kaže, da se sa vunenim čarapama zaspi 15 ak minuta ranije nego bez njih.

Prijatan osjećaj toplote na nogama, koje nanose vunene čarape, sprečava pojavu noćnog znojenja i napada valunga žena u menopauzi.

Vunene čarape pomažu da se na stopalima zadrži njihova prirodna vlaga, naročito tokom zime, a to sprečava sušenje i pucanje kože na nogama, pogotovo ako pre spavanja na stopala nanesemo i neku hidratantnu kremu.

U vunenim čarapama, ne samo da nećete imati problema sa znojenjem stopala,već one imaju i antibaterijsko dejstvo,što isključuje pojavu bakterijskih pa čak i gljivičnih infekcija na nogama.

Kada je u pitanju spavanje u vunenim čarapama jedino o čemu morate voditi računa, jeste da trebate izbjegavati nošenje čarapa koje ste nosili preko dana…

ordinacija.tv

Similar Posts