Kako odgojiti sina: 7 istina koje mora znati majka dječaka

Kako odgojiti sina? Evo koje istine iznosi psihoterapeutkinja koja je odgojila tri sina, a koje treba znati svaka majka dječaka.

Odgoj dječaka je različit od odgoja djevojčica. Abby Rodman je psihoterapeutkinja i majka trojice sinova. Ona je ujedno i autorica knjiga te je u jednoj od njih opisala i svoje iskustvo odgoja sinova.

‘Imam tri sina i nijednu kćer. Kad su dječaci bili manji često bi me ljudi pitali hoću pokušavati dobiti djevojčicu. To me izluđivalo. Neki su ostali začuđeni kad sam im rekla da više nemam namjeru rađati. Komentari su bili različiti, nekad sam šutjela, nekad se agresivno branila’, kaže Abby.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

S godinama je spoznala sve ljepote odgoja sinova i donosi sedam stvari koje majka svakog dječaka mora znati.

1. Vi ste njihova prva ljubav

Vi ćete se zaljubiti u svoje sinove i oni će se zaljubiti u vas, u najzdravije smislu mogućem. Moja sestra koja je majka djevojčica bila je ljubomorna kad bi meni moji dečki nosili cvijeće ili češljali kosu. Oni nauče kako da vole žene i kako da budu voljeni.

2. Vi ste njihov prototip žene

Jeste li ih naučili poštovanju i dobroti? Nikada nije kasno da im pokažete da želite da vas se lijepo tretira. Dječaci koji imaju jake majke s visokim samopouzdanjem tražit će slične partnerice u budućnosti.

Kako odgojiti sina - majka
Foto: Unsplash

3. Kajat ćete se

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Ja puno vičem. Nije velika razlika u godinama između mojih sinova. Oni su imali puno energije, a ja malo strpljenja. Voljela bih da sam bila staloženija i da sam manje vikala.

4. Možda ćete razmišljati o kćeri

Kako bi izgledala? Kako bi se ponašala? Trava je uvijek zelenija na drugoj strani, zar ne? Možda će biti trenutaka u kojima ćete vidjeti neku djevojčicu i pomisliti da ste baš i vi mogli imati jednu. Ne brinite, taj osjećaj brzo prođe.

5. Nećete doživljavati ženske drame

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Zahvalna sam što se ne moram baviti dramama koje donosi odgoj kćeri. Suze, promjene raspoloženja i sve ono što majke dječaka uspijevaju izbjeći. I dečki imaju probleme u tinejdžerskim godinama, ali su oni puno manji i blaži od problema djevojčica.

6. Oni su na neki način sigurniji

Moj dvadesetogodišnji sin je stopirao do grada, mislite da bih pustila kćer da ide sama sa strancem do grada? Naravno, dečki imaju druge probleme i također mogu postati nečijim žrtvama, ali manje su šanse da će ih napasti ili seksualno uznemiravati. Dakako, i dalje brinem za svoje dečke.

7. Prihvatite izazov

Podizati dobrog čovjeka koji je iskren i pošten, teško je. On mora biti nježan, dobar i mora znati poštovati žene i djecu.

Ako se kao majka pitate kako odgojiti sina, nadamo se da će spomenuti savjeti biti od velike koristi. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts