Dvije sestre su misterij za liječnike: Otpisali su ih na rođenju, a one su razvile nevjerojatne sposobnosti

Sijamske blizanke Abby i Brittany su dugi niz godina misterij za liječnike koji su ih otpisali nakon rođenja.

Abby i Brittany Hensel su sijamske blizanke čija životna priča nadahnjuje mnoge ljude od trena kada su prije 32 godine došle na svijet i kada je njihovim roditeljima rečeno da neće preživjeti noć.

Njih dvije spadaju u najrjeđi oblik spojenih blizanaca, a to je rijetko medicinsko stanje u kojem se jedno oplođeno jaje nije uspjelo pravilno razdvojiti u maternici.

Njih dvije imaju dva srca

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Kada govorimo o unutarnjim organima njih dvije imaju dva srca, dva želuca, tri bubrega, četiri plućna krila. S druge strane, dijele jednu jetru, jedan grudni koš, imaju zajednički sustav za cirkulaciju i djelomično odvojen živčani sustav. Od struka naniže, dijele organe, uključujući crijeva, mjehur i reproduktivne organe.Njihovi roditelji nikada nisu razmišljali o razdvajanju iz straha da će jedna od njih ili obje umrijeti ili ostati sa teškim invaliditetom. Zapravo, njihova majka nije ni znala da očekuje blizanke, sve dok se djevojčice nisu rodile. Ozbiljnost situacije nisu shvaćali ni liječnici. Sve do porođaja. Bebe su odmah prevezene na kliniku u veći grad.

– Pedijatar je rekao da su moje bebe spojene i da imaju dvije glave. Bio je vrlo direktan, ali apsolutno korektan. Kada smo ih prvi put vidjeli, mislili smo da su prelijepe – prisjeća se majka u intervjuu za Daily Mail 2006. godine.

Dobrog su zdravlja

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Iako su Anny i Britanny podložnije prehladama i dva puta su imale upalu pluća, obje kažu da su dobrog zdravlja, unatoč nizu operacija. Treća nerazvijena ruka uklonjena im je sa grudnog koša dok su još bile bebe. Ispravljena im je zakrivljenost kičme, dok je grudna šupljina proširena kada su imale dvanaest godina, kako bi se spriječili problemi sa disanjem.

Blizanke kažu da je njihovo tijelo “podijeljeno crvenom linijom”. Jedna kontrolira lijevu stranu tijela, dok druga upravlja desnom. Moraju raditi sinkronizirano kako bi se pravilno kretale.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Njihova anatomija je i dalje misterij za doktore. Svaka od njih ne osjeća dodire na suprotnoj strani tijela. Kada se jedna od njih rukuje, druga to ne osjeća. To lijenčike navodi na mišljenje da su njihovi neuroni jedinstveni i da ne postoji još jedan takav poznat slučaj u svijetu. Jedna drugoj dovršavaju rečenice i čitaju misli, dok im je tijelo savršeno sinkronizirano.

Roditelji nisu željeli govoriti u javnosti sve dok one to nisu same poželjele. Sestre su 2012. odlučile podijeliti svoje živote na društvenim mrežama. Svijet ih je na malim ekranima prvi put ugledao 1996. godine, kada ih je Oprah Winfrey, ugostila u svojoj emisiji.

Također su glumile u nekoliko dokumentarnih filmova. Sestre su u tim filmovima pričale o svojoj svakodnevici i kako su naučile živjeti ispunjene živote iako imaju različita interese: Abby na primjer voli matematiku, dok je Brittany rođena spisateljica.

Danas ove blizanke vode miran život u svom rodnom gradu i rade kao nastavnice u školi.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts