DOĆI ĆE VRIJEME DA BRAT BJEŽI OD BRATA I DJECA OD RODITELJA

Svjesno ili nesvjesno, željeli mi to ili ne svakodnevno smo izloženi velikom broju informacija, koje nam serviraju mediji.


Processed by: Helicon Filter;

Neke od tih informacija su pouzdane, provjerene sa relevantnim izvorima, dok druge nisu trebale pronaći put do nas.

U cijelom procesu gubimo dodir sa realnosti. Ne znamo kome vjerovati i podliježemo negativnoj emociji koja paralizira naš sistem. Njeno ime je strah.

Strah, ukoliko se ne može kontrolirati, vrlo lako može postati destruktivna emocija, posebno ako sa površine uđe u Vašu podsvijest i sugestivno krene razarati Vašu psihu. To Vam je kao da ostavite širom otvorena vrata najgorem neprijatelju, prenosimo sa www.radiobet.eu.

Strah može biti opravdan i neopravdan. Problem koji je nastao u situacijom sa korona virusom, je što više ne znamo kome vjerovati. Suprotstavljeni stavovi, iskustva, reakcije eminentnih svjetskih doktora i stručnjaka, ostavljaju nas u nedoumici.

Jedni kažu smrtonosan virus, drugi pak teorija zavjere, običan grip. U svemu tome, gdje je običan čovjek. Čak i oni koji pokušavaju misliti racionalno ne mogu biti sigurni da će donijeti pravilan zaključak.

Da li si spreman biti odgovoran za nečiju smrt ako upozorenja ne shvatiš ozbiljno ? Može li to tvoja savjest podnijeti?

S druge strane optužuju te za fake news, širenje panike i histerije. Smatraju te direktnim učenikom i produženom rukom vladajućih elita, koje za cilj imaju srušiti svjetsku ekonomiju

Ilustracija

Kako biti normalan u cijelom ovom ludilu zvanom korona virus? Strah nas je u potpunosti izolovao. Bojimo se otići na posao, socijalizacije i direktnog kontakta sa drugim ljudima. Da lica je riječ o malo većem strahu, ili je preraslo u proporcije poremećaja?

Doveli smo se u situaciju da javno eksponiramo ono najgore u nama. Fizički obracuni oko vreće brašna u 21 vijeku…

Da li je ovo istina, da li se ovo nama zaista događa?

Trenutno ste odgovorni za vlastite odluke i ponašanje. Čak i ako ovaj virus pogubno djeluje na samo stariju populacij, da li ste spremni biti odgovorni za smrt nane ili djeda od 70 godina?

Živimo u vremenu nametnutog ili opravdanog straha, na Vama je da odlučite. Jedno je sigurno, kada je vanredno stanje, onda nema demokracije. Ljudi gube svoja prava. Ostanite zdravi! !!

Similar Posts