Dementna baka zaboravlja piti vodu, a unukov izum joj može spasiti život

Dementna baka često zaboravlja piti vodu, a što je vrlo opasno jer može dovesti do dehidracije. Njezin unuk je osmislio genijalan izum koji joj može pomoći.

Osobe s Alzheimerom i drugim oblicima demencije često dehidriraju. Ponekad zaborave piti vodu, ne mogu ju pronaći, misle da nisu žedni ili ne uživaju u njoj. No, to dovodi do dehidracije koja može imati ozbiljne posljedice. 

Lewis Hornby, student iz Engleske je primijetilo da njegova baka, koja ima demenciju, također pati od tog problema. Kao budući izumitelj, on je vidio taj problem kao priliku da pomogne mnogima. Odlučio je na kreativan način pacijentima učiniti vodu zanimljivijom. 

Student je izumio ”jestivu vodu” za osobe s demencijom

„Za mnoge osobe s demencijom simptomi dehidracije se često zanemare jer se čine kao posljedica njihove bolesti, no nakon nekog vremena im dehidracija može ugroziti život. Prije godinu dana moja je baka završila u bolnici zbog teške dehidracije. Na svu sreću, nakon 24 sata infuzije ponovno je bila ona stara te još uvijek uživa u životu“. 

Lewis se konzultirao s nekoliko psihologa te je proveo tjedan dana u staračkom domu proučavajući osobe s demencijom kako bi izumio „jestivu“ vodu.

Svoj je izum nazvao „Jelly Drops“, a riječ je o malenim jestivim kapsulicama koje izgledaju jako primamljivo, no u sebi sadrže vodu potrebnu za hidrataciju. Pacijenti, koji su prije odbijali hranu i piće, jako vole te primamljive poslastice. 

Lewis je mnogo truda uložio i u izgled pakiranja kako bi pacijentima bilo lako otvoriti kutiju i kako bi ih te kapsule uvijek privlačile. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

„Kada sam joj prvi put dao kapsule, baka ih je pojela 7 u samo 10 minuta“, rekao je Lewis, „To je isto kao da je popila čašu vode koju inače odbija satima i satima“. 

Njegov izum je već osvojio brojne nagrade

Njegov poseban izum je već osvojio mnoge nagrade. Sada mnogi starački domovi koriste te kapsule kako bi pomogli svojim pacijentima s demencijom. 

Svaka čast ovom mladom izumitelju koji je svoj dar kreativnosti odlučio upotrijebiti kako bi pomogao drugima. 

Pogledajte i snimku na kojoj Lewisova baka prvi put isprobava Jelly Drops. 

Similar Posts