DEČAK IZ ČAČKA SVIMA ODRŽAO LEKCIJU IZ POŠTENJA: Našao novčanik pun para, pa trčao za vlasnikom EVO ŠTA JE DOBIO KAO NAGRADU

Da se grad na Moravi može ponositi svojom omladinom pre nekoliko dana dokazali su učenici osmog razreda OŠ “Ratko Mitrović” iz Čačka kada su bolesnu ženu vratili u život, a sada je još jedan dečak oduševio svojim postupkom.

Andrija Pavlović, učenik sedmog razreda OŠ “Filip Filipović”, na školskom igralištu pronašao je novčanik sa parama i dokumentima i iako jako mlad pokazao da već zna šta su poštenje i brza reakcija.

– Sa drugarima sam se igrao na poligonu, a kad smo krenuli kući pored koša video sam novčanik. Podigao sam ga i video da u njemu stoje i novac i dokumenta. Uzeo sam ličnu kartu i prepoznao da izgubljeni novčanik pripada čoveku koji je sa društvom igrao košarku, a koji je pre nekoliko minuta otišao sa poligona. Potrčao sam koliko me noge nose da bih ga stigao i vratio novčanik – kaže Andrija, prenosi RINA.

Na ovaj način, Čačanina kom je na iralištu ostao novčanik poštedeo je stresa, ali i svih peripetija koje bi ga sačekale kad bi morao da vadi sva nova dokumenta. Nije mu ostao dužan.

– Oduševio se kad je video da mu donosim novčanik za koji nije bio ni svestan da ga je izgubio. U znak zahvalnosti drugare i mene častio je sladoledom – priča ovaj dečak.

(Kurir.rs/RINA)

Similar Posts