DANAS IMA 60 GODINA: Evo kako sada izgleda Zana Nimani i čime se bavi

Marina Tucaković iza sebe je ostavila mnoštvo hitova. Hitmejkerka je stvorila grupu Zana, a mnogi ne mogao da zamisle čuvenu grupu bez plavuše koja je ostavljala bez daha gdje god da se pojavi

Sve je počelo davne 1979. godine, kada je ova grupa kročila na muzičku scenu Jugoslavije, a ogromnu popularnost postižu tri godine kasnije kada objavljuju hit “Dodirni mi koljena”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Grupa, koja je dobila ime po pjevačici Zani Nimani, brzo postaje poznata. Marina Tucaković, koja im je napisala tekst za pomenutu pjesmu, bila je velika zvijezda i pjevači su se otimali oko njenih tekstova. Tucakovićka je “stvorila” “Zanu” svojim tekstovima, a većina muzičara je bila ljubomorna što se ona baš njima posvetila.

“Marina je sve vrijeme od momenta kada mi napravimo neku osnovnu temu prisutna. Upućena je u sve što se dešava, od samog početka saživljava se sa pjesmom… Desi se zovnemo Marinu u dva sata ujutru, ona se izvuče iz pidžame, dođe i kaže “da l’ ste normalni, ovo ne valja ništa””, ispričala je svojevremeno Nimanijeva.

54c0d10d-4dcc-48bf-9182-2c92b0765237-zana-1
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

Nimani 1985. godine napušta grupu i započinje uspješnu solo karijeru. Godine 1986. je objavila solo album “Noćas pjevam samo tebi”. Zana se tokom osamdesetih priključila grupi “Divlji Anđeli”. Rezultat te saradnje je maksi-singl pod nazivom “Totalni kontakt”, u izdanju PGP RTB.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Godinu dana kasnije objavljuje posljednju pjesmu “Ruža na dlanu” i poslije nekoliko godina se povlači iz javnosti. Vjenčava se, rađa Teu i bježi iz tadašnje Jugoslavije.

Prije više od 29 godina Zana Nimani, zajedno sa članovima svoje porodice, kćerkom Teom i suprugom Đorđem, napustila je Srbiju. Svojim odlaskom zauvijek se oporostila od muzičke scene, danas je uspješna žena u Kanadi i bavi se finasijama u jednoj tamošnjoj firmi.

Danas ima 60 godina i ne planira da se vrati u Srbiju, a mnogi kažu da je i ne posjećuje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts