DANAS IMA 60 GODINA: Evo kako sada izgleda Zana Nimani i čime se bavi

Marina Tucaković iza sebe je ostavila mnoštvo hitova. Hitmejkerka je stvorila grupu Zana, a mnogi ne mogao da zamisle čuvenu grupu bez plavuše koja je ostavljala bez daha gdje god da se pojavi

Sve je počelo davne 1979. godine, kada je ova grupa kročila na muzičku scenu Jugoslavije, a ogromnu popularnost postižu tri godine kasnije kada objavljuju hit “Dodirni mi koljena”.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Grupa, koja je dobila ime po pjevačici Zani Nimani, brzo postaje poznata. Marina Tucaković, koja im je napisala tekst za pomenutu pjesmu, bila je velika zvijezda i pjevači su se otimali oko njenih tekstova. Tucakovićka je “stvorila” “Zanu” svojim tekstovima, a većina muzičara je bila ljubomorna što se ona baš njima posvetila.

“Marina je sve vrijeme od momenta kada mi napravimo neku osnovnu temu prisutna. Upućena je u sve što se dešava, od samog početka saživljava se sa pjesmom… Desi se zovnemo Marinu u dva sata ujutru, ona se izvuče iz pidžame, dođe i kaže “da l’ ste normalni, ovo ne valja ništa””, ispričala je svojevremeno Nimanijeva.

54c0d10d-4dcc-48bf-9182-2c92b0765237-zana-1
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Nimani 1985. godine napušta grupu i započinje uspješnu solo karijeru. Godine 1986. je objavila solo album “Noćas pjevam samo tebi”. Zana se tokom osamdesetih priključila grupi “Divlji Anđeli”. Rezultat te saradnje je maksi-singl pod nazivom “Totalni kontakt”, u izdanju PGP RTB.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Godinu dana kasnije objavljuje posljednju pjesmu “Ruža na dlanu” i poslije nekoliko godina se povlači iz javnosti. Vjenčava se, rađa Teu i bježi iz tadašnje Jugoslavije.

Prije više od 29 godina Zana Nimani, zajedno sa članovima svoje porodice, kćerkom Teom i suprugom Đorđem, napustila je Srbiju. Svojim odlaskom zauvijek se oporostila od muzičke scene, danas je uspješna žena u Kanadi i bavi se finasijama u jednoj tamošnjoj firmi.

Danas ima 60 godina i ne planira da se vrati u Srbiju, a mnogi kažu da je i ne posjećuje.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts