ČUDESNA BILJKA IZ ŠUME, IZBACUJE OTROVE IZ TIJELA: 1 lijek je melem za pluća

Ljekovita dejstva sremuša – kako da od ove biljke napravite melem za pluća!

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Sremuš, medveđi luk ili divlji bijeli luk je popularna začinska biljka kojoj se mnogi raduju u proljeće. Ukusom najviše podsjeća na bijeli luk, a ljekovita dejstva sremuša su zaista pravi blagoslov prirode.

Raste po šumama, a sadrži vitamin C, vitamine B grupe, A, sumpor, kalcijum, kalijum, gvožđe, selen, esencijalne aminokiseline i mnoge druge hrnljive materije. Posebno se preporučuje kod proljetne detoksikacije kako bi se organizam očistio od teške hrane koju smo konzumirali tokom zime, kao i od nakupljenih toksina.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Najbolje je koristiti ga svježeg, na primjer kao salatu od njegovih listova. Tako ćete unest najviše vitamina C i iskoristiti maksimalno dejstvo ove čudesne biljke. Na primjer, u 300g sremuša dodajte malo soli, maslinovog ulja i sirćeta – dobićete ukusnu i super zdravu salatu.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Medveđi luk ili sremuš se često koristi i u narodnoj medicini. Stari Egipćani su vjerovali da je ova biljka čudotvorna i da čisti crijeva, krv i može spriječiti ozbiljna oboljenja. Postoje razni prirodni lijekovi od sremuša koji se na našem podneblju pripremaju kod raznih tegoba, a jedna od njih je lijek protiv bronhitisa, kašlja i za očuvanje zdravlja pluća – evo kako da ga napravite:

10 listova sremuša kuhajte 5 minuta u 250ml belog vina, pa procijedite tečnost. Dodajte kašiku meda, promešajte. Ostavite da se ohladi, pa dobijeno vino pijte postepeno u gutljajima tokom dana prije jela. Ovaj tretman se primijenjuje 10 dana.

Osim što pozitivno djeluje na zdravlje pluća, sremuš pozitivno utiče na koncentraciju, čuva zdravlje srca i krvnih sudova, smanjuje osjećaj umora i nesanicu, pozitivno djeluje na prevenciju i liječenje osteoporoze i artritisa, čisti crijeva, snižava pritisak, reguliše stolicu, čisti cijeli organizam od otrova.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts