BOL U NOGAMA, VISOK PRITISAK, ČESTO SE OSJEĆATE TUŽNO: Ovo je znak da vašem organizmu nedostaje važan vitamin

Vitamin D igra važnu ulogu u održavanju mnogih alergija na odstojanju regulišući imunološki sistem

Vitamin D pomaže jačanju kostiju i mišića i njegov nedostatak može da dovede do nevolja sa zdravljem. Nedostatak vitamina D je povezan sa srčanim bolestima, bolestima debelog crijeva, prostate, i još mnogo toga.

Pogledajte neke od glavnih simptoma deficita vitamina D, koje ste možda previdjeli.

1. Bol u mišićima i kostima

Konstantan bol ovog tipa je jedan od primarnih znakova nedostatka vitamina D. Vaše tijelo prestaje sa izgradnjom koštane mase oko 30 godina, a nedostatak vitamina D može ubrzati ili pogoršati simptome osteoporoze.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

2. Često se osjećate tužno

Da li ste tužni sve vrijeme bez ikakvog posebnog razloga? Depresija i promjene raspoloženja su često povezani sa nedostatkom vitamina D u vašem tijelu. Serotonin, hormon koji je odgovoran za raspoloženje je stimulisan u zavisnosti od količine vitamina D. Mnoge studije su pokazale kako povećana izloženost suncu može učiniti ljude sretnijim.

3. Hronično oboljenje desni

Dovoljno vitamina D je važno i za vaše oralno zdravlje. Paradentoza je hronično stanje gde bakterije uzrokuju da desni otiču i kvare se. Neke studije ukazuju na direktnu ulogu sunčeve svetlosti u smanjenju rizika od paradentoze.

4. Visok krvni pritisak

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Hipertenzija, takođe poznata kao visok krvni pritisak, još je jedan znak da vašem telu manjka vitamina D. Istraživanja pokazuju da postoji veza između vitamina D i hipertenzije.

5. Umor i pospanost

Ako se osjećate umorno bez razloga, onda bi to moglo biti zato što je vaše tijelo manje izloženo sunčevoj svjetlosti i drugim izvorima vitamina D. Istraživanje povezuje nedostatak vitamina D sa sindromom hroničnog umora. Nizak nivo vitamina D u telu učiniće da osjećate letargiju. Ovaj simptom je posebno izražen kod starijih ljudi.

6. Promjene raspoloženja

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Kao što je ranije pomenuto, receptori za vitamin D pronađeni su u mnogim delovima mozga koji utiču na vaše raspoloženje i emocije. Studije pokazuju da je nedostatak vitamina D povezan sa mentalnim bolestima kao što su stres, anksioznost i depresija.

7. Prekomjerna težina

Istraživanja pokazuju da je nedostatak vitamina D povezan sa razvojem gojaznosti i povećava rizik od komplikacija povezanih sa gojaznošću. Vitamin D pomaže gojaznim pacijenatima da izgube na težini. Ako ste brzo stekli suvišne kilograme, čak i ako redovno vježbate i uzdržavate se od prejedanja, nedostatak vitamina D mogao bi biti jedan od osnovnih uzroka.

8. Digestivni problemi

Nedostatak vitamina D može uticati na probavne probleme. Sunčev vitamin pomaže da vaš digestivni sistem pravilno apsorbuje masti. Nedostatak vitamina D može dovesti do brojnih crevnih problema poput netolerancije na gluten, inflamatorne bolesti crijeva i kronove bolesti.

9. Alergije

Istraživanja pokazuju da nedostatak vitamina D takođe ima ulogu u razvoju mnogih alergijskih reakcija. Vitamin D igra važnu ulogu u održavanju mnogih alergija na odstojanju regulišući imunološki sistem. Neke od alergija vezanih za ovakve situacije uključuju astmu, alergije na hranu, ekcem, alergijski rinitis i anafilaksiju.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts