BOL U KIČMI I ZGLOBOVIMA JE ZAPRAVO BLOKADA KRVI I ENERGIJE: Čuveni dr Bubnovski dao najjednostavniji način izlječenja!

Doktor Sergej Bubnovski je ruski doktor specijalista kineziterapije, a njegov rad najviše se fokusira na probleme sa kičmom i zglobovima, piše Stil.kurir.rs

Glavna ideja njegovog programa za oporavak koštanomišićnog sistema jeste sprječavanje zadržavanja krvi, a doktor vjeruje da se sve može izliječiti vježbama.

“Blokada energije izaziva bolesti, a bol je signal da je energija blokirana zadržavanjem krvi na određenom mjestu. Zato problemi sa kostima mogu da se izliječe vježbama”, tvrdi dr Bubnovski.

Vježba za bol u vratu

Stanite u položaj mačke – na sve četiri, pazeći da vam leđa budu ravna. Uz izdah izvijte leđa ka gore (kao mačke kad se “izgrbe”), pa se polako vratite u početni položaj. Zatim uz udah spustite leđa ka dole, pa se vratite u početni položaj. Ponovite 10-15 puta. Vodite računa da prilikom izvođenja vježbe ne pravite nagle pokrete glavom, kako se stanje ne bi pogoršalo. Za bol u vratu pomoći će vam i sklekovi uza zid, koji će zagrijati mišiće i spriječiti zastoj krvi.

Bol u donjem dijelu leđa

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Lezite na leđa, ruke stavite pod glavu, noge savijte u kolenima, a stopala priljubite za pod.

Uz dubok izdah polako vucite ramena ka koljenima, podižući samo glavu i vrat, grudi treba da ostanu statične. Vratite se u početni položaj i uradite 10-15 ponavljanja. Ova vežba će pomoći da se istegne donji dio kičme i da se popravi cirkulacija u gornjem.

Bol u zglobu kuka

Lezite na leđa, ruke stavite pod glavu, noge savijte u kolenima, a stopala priljubite za pod. Uz izdah podignite karlicu i napravite polu-most. Vratite se u početni položaj i ponovite 10-15 puta. Ova vježba će ubrzati cirkulaciju u predjelu leđa i u mišićima butina i zadnjice.

Dr Bubnovski kaže da su mu pacijenti najčešće ljudi koji rade u kancelarijama, odnosno oni koji sjede po cijeli dan.

Za njih ima sljedeće savjete:

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Nemojte da sjedite previše dugo bez pauze

Nepokretnost mišića vodi do začepljenja u venama, koje može biti uzrok mnogih bolesti, od venske tromboze do homoroida i bolesti u genitalnom području. Nakon svakih 45 minuta sjedenja napravite kratku pauzu da pokrenete sve mišiće – hodajte stepenicama ili prošetajte bar nekoliko minuta.

Pravilno držanje

Možete malo da se opustite i “zavalite” u naslon na kratko, ali u principu bi trebalo leđa konstantno držati ispravljenim.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Laktovi treba da su na stolu

Dok kucate na tastaturi, laktovi ne treba da vam budu u vazduhu, već na stolu, kako ne biste opterećivali ramena. Povremeno treba prodrmati ruke i uraditi vježbu rotacije šaka sa stisnutim pesnicama.

Nevidljiva gimnastika

Ako ne možete da ustajete od stola, i dalje možete da popravite cirkulaciju u donjem dijelu leđa i karlici:

– stegnite i opustite mišiće zadnjice 10-15 puta;

– nogama simulirajte skakanje 10-15 puta.

Opustite rameni pojas i kičmu

Nagnite se unazad na stolici i izvijte kičmu koliko možete, opustite ruke pored tijela. Vježbu radite tokom izdaha, a mišiće opustite, kako bi efekat bio jači.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts