BLIZANCE MOŽETE DA DOBIJETE IAKO IH NEMATE U FAMILIJI: Evo od čega zavisi da li ćete postati majka dvije bebe odjednom

Rađanje blizanaca je u nekim porodicama uobičajeno, dok sa druge strane neke familije nikad nisu imali priliku da gaje blizance.Mnoge žene maštaju da postanu majke blizanaca, ali smatraju i da ne mogu to očekivati ukoliko ih do sada u familiji nisu imali. Međutim, to nije uvijek pravilo. Postoje situacije kada ni jedan od partnera nije imao blizance u svojoj familiji, a oni su prirodnim putem postali roditelji dvojki.

Postoje situacije kada ženski jajnici oslobađaju dvije jajne ćelije u vrijeme ovulacije, pa obe bivaju oplođene i postaju embrioni. Rezultat su dvojajčani blizanci, a do začeća jednojajčanih blizanaca dolazi kada se jedan embrion podijeli na dva dijela u ranoj fazi razvoja.

Naslijeđe sa ženske strane

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Odavno je poznato da žene u čijim porodicama ima blizanačkih trudnoća, imaju veće šanse da rode blizance jer tu genetika igra najvažniju ulogu.

Kasnije godine za rađanje

Pored toga, majke koje u kasnijim godinama rađaju, ili koje se liječe od neplodnosti, imaju veće šanse da dobiju blizance.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Varijanta gena

Naučnici su analizirali genome 1.980 žena koje su prirodnim putem začele dvojajčane blizance, i uporedili ih sa 12.953 majke koje su rodile jedno dijete. Primijetili su da postoji izvjesna varijanja gena nazvanog FSHB koje se češće pojavljuju kod žena koje rađaju blizance.

Jedna varijanta hormona povezana je sa hormonom FSH koji stimuliše folikule i pomaže da jajna ćelija sazri. U tijelu žena sa povećanom koncentracijom ovog hormona se tokom ciklusa oslobađa jajna ćelija nakon što je sazrela. Ako u telu ima više FSH hormona, veće su šanse da se tokom ciklusa oslobode dvije jajne ćelije.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Druga varijanta je gen nazvan SMAD3. Kod ovih žena se proizvodi prosječna količina FSH hormona, ali su njihovi jajnici dosta osjetljiviji na hormone, zbog čega se svakog mjeseca oslobađa po dve jajne ćelije.

Naučnici tvrde da su ovo samo od nekih varijanti, ali da se šansa za rađanje blizanaca povećava za 29 odsto.

Zato, ako želite da se ostvarite u ulozi majke blizanaca, ne gubite nadu iako ih nemate u familiji, ipak je sve do vašeg tijela.

(Yumama)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts