Biden: Putinu treba suditi. Rusija: Neka sude režiserima predstave iz Srebrenice

Američki predsjednik Joe Biden komentirao je snimke pokolja u ukrajinskom gradu Buči te opet za Putina rekao da je ratni zločinac. Ubrzo mu je odgovorila glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Sjetit ćete se da su me kritizirali kad sam nazvao Putina ratnim zločincem. Vidjeli se što se dogodilo u Buči… On jest ratni zločinac. Moramo nastaviti slati oružje u Ukrajinu kako bi se nastavili braniti, ali moramo i prikupiti sve informacije i detalje da možemo održati suđenje za ratne zločine “, rekao je Biden.

“Putin je brutalan. Ovo što se dogodilo u Buči je užasno, svi su to vidjeli. Ja mislim da je to ratni zločin i da Putin mora odgovarati”, dodao je.

“Biden želi suditi za ratne zločine? Neka počne s bombardiranjem Jugoslavije”

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, ubrzo je odgovorila na izjavu američkog predsjednika.

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid (unatoč sudskoj presudi koja kaže suprotno i brojnim svjedočanstima užasa koji se u Srebrenici dogodio).

“Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga”, napisala je Zaharova.

Pokolj u Buči

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Podsjetimo, Ukrajina je optužila rusku vojsku da je “svjesno počinila pokolj” u Buči, gdje su nakon povlačenja ruskih postrojbi pronađene masovne grobnice i više stotina tijela.

Novinari agencije France Presse su u subotu u Buči pronašli tijela najmanje dvadesetorice muškaraca u civilnoj odori porazbacana po cesti i pločniku. Ti su “ljudi svi ubijeni metkom u glavu”, rekao je Anatolij Fedoruk, gradonačelnik Buče.

Gotovo 300 tijela pokopano je u masovnim grobnicama, dodao je.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

“Pronašli smo masovne grobnice. Pronašli smo ljude vezanih ruku i nogu”

Glasnogovornik ukrajinskog predsjednika Serhij Nikiforov kazao je za BBC da su u Buči nakon odlaska Rusa pronađene masovne grobnice.

“Pronašli smo masovne grobnice. Pronašli smo ljude vezanih ruku i nogu s tragovima metaka u glavama ispaljenih s leđa”, rekao je za BBC Nikiforov. “Jasno je da su to bili civili i da su smaknuti. Čini se da su to ratni zločini”, rekao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je za nedjeljno izdanje njemačkog lista Bild da se “to što se dogodilo u Buči i okolici Kijeva može opisati kao genocid”,

Izvor:Index

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts