Bacamo ih kao škart, a “lijek” su za 3 najčešće bolesti kod nas: Evo kako da napravite domaći preparat od ljuski oraha

Tinktura od oraha je nevjerovatno korisna za zdravlje, a pomaže kod čestih bolesti – pritiska, holesterola i povišenog šećera.

Ljekovita svojstva orašastih plodova poznata su od davnina. I to nije samo plod koristan za zdravlje, već i lišće, grane, … U plodu oraha nalazi se rekordna količina širokog spektra biološki aktivnih, korisnih  supstanci za ljudski organizam. U narodu je posebno popularna tinktura od oraha na bazi alkohola, piše Mondo.rs.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Korisna tinktura

Ljuske od oraha imaju jedinstven hemijski sastav. Sadržaj joda, natrijuma, kalijuma i magnezijuma, vitamini grupe B, C, E, A pa čak i D i PP, tanini, aminokiseline, antioksidansi koji sprečavaju prevremeno starenje i niz drugih blagodeti, pomažu u rješavanju brojnih zdravstvenih problema. Na primjer, kod poremećaja rada ili disfunkcije štitne žlezde, kao i endokrinog sistema uopšte. Od velike je pomoći i kod problema sa želucem, crijevima, a obnavlja i imuni sistem. Tinktura je korisna i kod dijabetesa, a snižavaju pritisak i holesterol. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Kako se priprema?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Za pripremu tinkture potrebne su ljuske od oraha i votka ili rakija, čija jačina netrebalo da bude niža od 40 stepeni. Za pripremu koristite kilogram ljuski oraha. Prvo ih prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje oko pet minuta. Ocijedite vodu i stavite ljuske u staklenu teglu ili flašu. Sipajte litar alkohola i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu 3-4 dana. Zatim izvadite, protresite i ostavite da odstoji još 3-4 dana.

Gotovu sjmesu čuvajte u posudi od tamnog stakla kako direktna sunčeva svjetlost ne bi uništila korisne supstance i ne smanjila njen ljekoviti efekat. Čuvajte na tamnom i hladom mjestu ili u frižideru, onda ova tinktura ne gubi svojstva tri godine ili više.

Ova tinktura se pije tako što se u kašu vode nakapa 5-7 kapi, tri puta dnevno prije jela. Ako se koristi kao oblog, potrebno je nakvasiti gazu ili krpu pa nanijeti na bolno mesto, i fiskirati zavojem. Oblog koristite ne više od jednom u toku dana, najbolje noću.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts