Bacamo ih kao škart, a “lijek” su za 3 najčešće bolesti kod nas: Evo kako da napravite domaći preparat od ljuski oraha

Tinktura od oraha je nevjerovatno korisna za zdravlje, a pomaže kod čestih bolesti – pritiska, holesterola i povišenog šećera.

Ljekovita svojstva orašastih plodova poznata su od davnina. I to nije samo plod koristan za zdravlje, već i lišće, grane, … U plodu oraha nalazi se rekordna količina širokog spektra biološki aktivnih, korisnih  supstanci za ljudski organizam. U narodu je posebno popularna tinktura od oraha na bazi alkohola, piše Mondo.rs.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Ponižavanja i ismijavanja zbog viška kilograma nestaju upotrebom ovoga. Do idealne linije u 14 dana!


Sponsored by logo

Korisna tinktura

Ljuske od oraha imaju jedinstven hemijski sastav. Sadržaj joda, natrijuma, kalijuma i magnezijuma, vitamini grupe B, C, E, A pa čak i D i PP, tanini, aminokiseline, antioksidansi koji sprečavaju prevremeno starenje i niz drugih blagodeti, pomažu u rješavanju brojnih zdravstvenih problema. Na primjer, kod poremećaja rada ili disfunkcije štitne žlezde, kao i endokrinog sistema uopšte. Od velike je pomoći i kod problema sa želucem, crijevima, a obnavlja i imuni sistem. Tinktura je korisna i kod dijabetesa, a snižavaju pritisak i holesterol. 

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Patite od gljivične infekcije? Ovo ELIMINIŠE gljivice u 10 dana!


Sponsored by logo

Kako se priprema?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Učinite to prije spavanja i probudit ćete se bez proširenih vena


Sponsored by logo

Za pripremu tinkture potrebne su ljuske od oraha i votka ili rakija, čija jačina netrebalo da bude niža od 40 stepeni. Za pripremu koristite kilogram ljuski oraha. Prvo ih prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoje oko pet minuta. Ocijedite vodu i stavite ljuske u staklenu teglu ili flašu. Sipajte litar alkohola i dobro zatvorite poklopac. Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu 3-4 dana. Zatim izvadite, protresite i ostavite da odstoji još 3-4 dana.

Gotovu sjmesu čuvajte u posudi od tamnog stakla kako direktna sunčeva svjetlost ne bi uništila korisne supstance i ne smanjila njen ljekoviti efekat. Čuvajte na tamnom i hladom mjestu ili u frižideru, onda ova tinktura ne gubi svojstva tri godine ili više.

Ova tinktura se pije tako što se u kašu vode nakapa 5-7 kapi, tri puta dnevno prije jela. Ako se koristi kao oblog, potrebno je nakvasiti gazu ili krpu pa nanijeti na bolno mesto, i fiskirati zavojem. Oblog koristite ne više od jednom u toku dana, najbolje noću.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Brz način uklanjanja PARAZITA IZ ORGANIZMA. Zaboravite na bolove u mišićima, hronični umor te stomačne tegobe!

Ljudi sa bolovima u koljenu i kukovima moraju ovo pročitati!


Sponsored by logo

Similar Posts