7 RAZLOGA ZAŠTO VAM URIN IMA NEUGODAN MIRIS: Na vrijeme obratite pažnju, evo na šta organizam upozorava

Boja i miris urina prilično su dobri indikatori zdravstvenog stanja. Po boji urina se može zaključiti koliko je netko hidratiziran, kakve su mu prehrambene navike, ali osim boje i iz mirisa mokraće se može dosta toga zaključiti.

“Normalan urin, ako si dovoljno hidratizirana ima vrlo slab miris”, kaže dr. Ojas Shah, urolog i profesor u Sveučilišnoj bolnici Columbia. Ponekad možda primjećuješ da tvoj urin ima intenzivniji miris nego inače, a na to mogu utjecati hrana kao i pojačan libido. Ali postoje i znakovi koji mogu biti usko povezani s tvojim zdravstvenim stanjem.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Dehidrirana si – ako ne piješ dovoljno vode, tvoj urin će snažno mirisati po amonijaku. Bez dovoljnog unosa H2O urin postaje koncentriraniji s otpadnim produktima, tamnije boje i intenzivnijeg mirisa. Pij dovoljno vode i miris će nestati.
Imaš urinarnu ili infekciju mokraćnog mjehura – ako je jedna od ove dvije stvari u pitanju, onda urin nema samo jak, nego i neugodan miris , a rješenje je posjet liječniku.

Piješ jako puno kafe – može se dogoditi da urin sadrži neku primjesu tog mirisa. Iako si možda pomislila da umišljaš, to je moguće, ali nitko ne zna objašnjenje zašto jer se nitko nije odlučio uložiti novac u to istraživanje, kaže Ojas Shah.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Jedeš puno luka i češnjaka – kao što luk i češnjak negativno utječu na dah, jednako utječu i na urin.

Jedeš šparoge – ne djeluju na sve jednako. Neki ljudi imaju određeni enzim koji nakon što pojedu šparoge njihovom urinu daje intenzivan miris.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Imaš dijabetes – liječnici su prije suvremene dijagnostike preko mirisa i okusa urina dijagnosticirali ima li netko dijabetes. Urin dijabetičara je slatkastog okusa i mirisa. Ako pretjeraš s unosom šećera, a nemaš dijabetes tvoj urin neće imati slatkast miris i okus, jer tvoje tijelo učinkovito kontrolira inzulin i čini tvoj šećer u krvi stabilnim.

Ako sadržaj crijeva curi u mjehur – ovo se uglavnom može dogoditi osobama koje pate od upalnih crijevnih bolesti poput Crohnove te kod nekih vrsta raka ili kao posljedica zračenja na tom području. U tim slučajevima urin ima vrlo intenzivan i neugodan miris, a u njegovu sadržaju može se naći i nešto nalik

fekalijama ili krvi. U ovom slučaju obvezan je posjet liječniku.
(Miss7zdrava.24sata.hr)

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts