5 stvari koje bi Isus poručio homoseksualcima

Što bi Isus poručio homoseksualcima? Svatko ima svoje mišljenje o tome što je pravo, a što je krivo. Ali što bi Isus rekao? 

Ovih dana na vijestima i javnim forumima ima mnogo buke o homoseksualnom braku i tradicionalnim vrijednostima.

Svatko ima svoje mišljenje o tome što je pravo, a što je krivo. Ali što bi Isus rekao? Kako bi se Isus obratio homoseksualcu ili lezbijki?

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Kroz Bibliju Isusove misli vidimo prilično jasno.

Volim te.

Jednostavna poruka Isusove ljubavi često bude ugušena među protestnim znakovima, svjetinama koje viču i političkim referendumima. Nikad ne sumnjajte u to da vas Isus voli više nego što biste to ikada mogli znati. Isus ne voli samo ono što ćete u budućnosti postati, već vas voli onakve kakvi ste upravo sada. Isusova ljubav prema vama nema preduvjete ili zahtjeve.

Čak i ako ga mrzite, Isus vas voli i želi ono što je za vas najbolje. Ljubav je u srži svega što je Isus učio. Na žalost, Njegova poruka ljubavi jednostavno je izostavljena od strane mnogih koji bi radije dokazali poantu, nego donijeli promjenu (Ivan 3,16; 1. Ivanova 4,8-10, Rimljanima 5,8; Psalam 86,15).

Razumijem odbacivanje.

Isus zna kakav je osjećaj kada te društvo odbaci. Mislili bismo da su mu vjerske vođe trebali biti najbolji prijatelji, ali oni su ga mrzili. Kad god su imali priliku, željeli su ga ubiti ili ga javno osramotiti. Naposljetku, vjerska elita udružila je snage s lokalnim političarima i ubila Isusa pred razjarenom gomilom. Odbacivanje boli. Isusova vlastita obitelj mislila je da je lud. Sigurno razumijete taj osjećaj. U vrijeme Isusove najveće potrebe, njegovi prijatelji su ga napustili.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Možda se upravo sada osjećate odbačenim od društva i Crkve, i taj svakodnevni pritisak uzima danak. Isus razumije. Njega srce boli za one koji su odbijeni i odbačeni. Isus vas želi zagrliti i dati vam do znanja da vas voli. Kod Isusa imate dom, pripadate mu i Njegovo ste dijete. Nemojte ga odbiti, jer On nije odbio vas (Izaija 53,3; Marko 3,20-21; Matej 26,55-56; Matej 27; Ezekiel 18,21-23).

I ja sam bio kušan.

Isus je bio kušan u svakom pogledu kao i mi. On vas ne želi posramiti ili odbaciti radi vaših iskušenja i osjećaja, jer se suočio s istom situacijom dok je bio na zemlji. On nikada nije bio u braku, i svakodnevno se suočavao s pritiscima svih mogućih iskušenja. Neki se vole pretvarati da su savršeni i da nikada nemaju nikakve borbe, ali oni lažu. Isus je zapravo jedini bio savršen, ali se i dalje suočavao s napašću. Borio se sa željom da pobjegne od plana svoga Oca.

On razumije kroz što prolazite. Ako ste čitali o Njegovom životu, vidjet ćete da nije bilo lagan, ali ako budete hodali s Njim i slušali Ga, naći ćete veću nagradu nego što biste ikada mogli zamisliti (Hebrejima 4,15-16; Hebrejima 2,17 -18; Hebrejima 12,2-3. 7-11).

Želim više za vas.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo

Bog je stvorio brak i seks za vaš užitak. Seks je stvoren za jednog muškarca i jednu ženu unutar saveza braka, i tako je bilo od početka. Sve ostalo je grijeh. Grijeh nije zabavna riječ niti ugodna tema, ali Isus nam neće na grijeh prestati svraćati pozornost, jer ćemo propustiti život s Njim ukoliko grijeh u našim životima ostavimo netaknutim. Možda mislite kako Isus pokušava uzeti jedinu stvar koju volite ili vam želi pokvariti zabavu, ali to nije slučaj. Razlog iz kojeg je u Bibliji jasno definirao brak i seks jest taj što za vas želi ono najbolje.

Zanemarite političke argumente, prosvjednike i vikanje. Isus želi da mu vjerujete. Vjerujte mu da ima dobre stvari spremljene za vas. Vjerujte mu da želi ono što je najbolje za vas. Prije nego što se odlučite da su vaši osjećaji ispravni, odlučite se pouzdati se u Njega (Matej 19, 4-6, Efežanima 3,17-21; 1. Timoteju 2,4).

Ja sam tu za vas

Možda se ne slažete s Isusovim mislima o seksu i braku, ali On se neće okrenuti od vas. Možda trenutno uživate u životu, čak i ako se to ne slaže sa smjernicama Svetoga pisma. Isus razumije vaše oklijevanje da načinite izmjene. No, On ne odustaje od nas. Već dugo vremena ljudi se ne slažu s Njim, viču na Njega i bježe od Njega, ali On strpljivo čeka. Isus je strpljiv s vama, jer želi da ga upoznate. Isus želi da živite životom koji je isplanirao za vas. Kada budete umorni od toga da sve radite na svoj način, On će biti tu. Okrenite se Njemu i tražite ga pomoć, i On će biti uz vas ‘dok trepnete’.

Nema trajne radosti izvan Isusa. Isus želi ono što je najbolje za vas i želi da iskusite puninu života. Isus vas ne želi pobijediti u raspravi ili vas prisiliti da učinite nešto što ne želite. Isus želi da znate da je vaš odnos s Njim bolji nego bilo što drugo izvan toga. Dok ne dođete do te točke, On će vas strpljivo privlačiti k sebi (Rimljanima 2,4; 2. Petrova 3,9; 1. Petrova 5,7; Hošea 14).

Izvor: Faithit.com; Prijevod: Aleksandar J.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts