SIMPTOMI KOJI UKAZUJU NA GLAUKOM: Ako ih prepoznate, odmah idite na pregled kod očnog ljekara

Ukoliko primijetite ove simptome posjetite ljekara, kako bi se problem uvideo na vrijeme i započelo adekvatno liječenje. Glaukom je skup bolesti optičkog živca koja dovodi do oštećenja očnog nerva i retine, čija je posljedica oštećenje u vidnom polju, i na kraju potpuni gubitak vida i slijepilo. Ova bolest nastaje kada u oku ima previše tečnosti, tj kada je povišen očni pritisak. Da bi oko imalo stalni tonus, pritisak mora biti u granicama normale, a normalne vrijednosti su od 10 do 21 mmHg i variraju u toku dana.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Uklonila sam bore u svojoj 60. godini jednostavno preko noći


Sponsored by logo

Postoji više tipova glaukoma – primarni (glaukom otvorenog ugla i glaukom zatvorenog ugla), sekundarni glaukom i glaukom bez pritiska. Kod glaukoma otvorenog ugla porast očnog pritiska je postepen. Nema bolova, a pacijenti se uglavnom javljaju lekaru zbog slabljenja vida. Glaukom otvorenog ugla se često otkriva slučajno, na rutinskom pregledu kod oftalmologa.

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha. 2 puta dnevno


Sponsored by logo
Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Magično topljenje sala sa stomaka i bokova. Sve je jako jednostavno, uzmite


Sponsored by logo

Glaukom zatvorenog ugla je, s druge strane, akutna forma i kod njega postoje izraženi simptomi. U pitanju je, prije svega, jak bol u predjelu slepoočnice i cijeloj polovini glave, pojava duginih boja oko sijalice, a sve je često praćeno mučninom i povraćanjem. Kapci su otečeni, rožnjača je zamućena i neosjetljiva na dodir, a očni pritisak je visok.Ukoliko ovi simptomi dugo traju može doći i do gubitka vida, zbog čega je potrebna hitna intervencija oftalmologa. Glaukom je hronična, spora progresivna bolest, koja, ukoliko se otkrije i leči na vreme neće ugroziti vid i kvalitet života oboljele osobe i neće dovesti do gubitka vida i sljepila.
Kada je riječ o glaukomu, u rizičnu grupu spadaju sljedeće kategorije ljudi:
– Osobe starije od 60 godina
– Kratkovide osobe
– Osobe oboljele od šećerne bolesti
– Pozitivna porodična anamneza (rođaci oboleli od glaukoma).

Izvor: Lepa&Srećna

Oglas

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Šta učiniti ako se na tijelu pojave papilomi, bradavice, madeži ili crvene tačke

Ovo čisti krvne sudove kao ludo! Ujutro skinite sa sebe 2 kg krvnih ugrušaka…


Sponsored by logo

Similar Posts