1 PODATAK JE ŠOKIRAO JAVNOST: Evo šta su po obrazovanju Novak i Jelena Đoković! (FOTO)

Novak Đoković imao je samo sedam godina kada je odlučno izjavio da želi da bude najbolji teniser svijeta. Na tome je vrijedno radio, pa je škola ostala u drugom planu.

Ipak, završio je osnovnu Bora Stanković u beogradskom naselju Banjica, a uporedo sa Teniskom akademijom Nikole Pilića kao tinejdžer je pohađao Sportsku gimnaziju.

Jasno je da srednju školu nije mogao da završi onako kako to čine ostali, „obični“ učenici. Zbog obaveza i putovanja na turnire bio je „vanredan slučaj“ i dolazio je samo kada je trebalo da polaže ispite.

No, u toj istoj instituciji upoznao je 2005. godine ljubav svog života.

Poslije Osnovne škole Drinka Pavlović u centru Beograda, Jelena, tada Ristić, koja je ozbiljno trenirala atletiku, nastavila je svoj obrazovni put u Sportskoj gimnaziji. Kasnije je u Milanu upisala Bocconi, jedan od najboljih privatnih fakulteta u Italiji, gdje je studirala „Business administration“, a potom završila i master. Kako joj to nije bilo dovoljno, jer smatra da nikad nije dosta znanja i obrazovanja, 2011. odbranila je doktorat na smjeru „Luxury Management and Services“ Internacionalnog univerziteta u Monaku. Zahvaljujući svim ovim diplomama, Jelena Đoković danas upravlja Fondacijom koju je osnovala sa suprugom, pšiše Stil.

Similar Posts